Onderhoud

Door de jaren heen heeft uw mooie rieten dak aan schoonheid ingeboet door zon, regen, mos en stof. Tevens doen al deze elementen een aanslag op de levensduur van uw rieten dak.

Het voortdurend opnemen van vocht (vervuild regenwater en condens) en het hierop volgende drogingsproces doen afbreuk aan uw van oorsprong zo schitterende rieten dak. Om het dak zijn oorspronkelijke schoonheid terug te geven moest vroeger het dak worden afgekrabt, wat een tijdrovende en dus relatief kostbare operatie was. Een andere mogelijkheid was om de vervuiling met veelal milieu-onvriendelijke chemische middelen te bestrijden.

Tegenwoordig is er een betere oplossing voor dit probleem. Rietdekkers- & Coatingsbedrijf B.A. Scholten is een van de weinige rietdekkers die de bevoegdheid heeft om uw dak te reinigen met de nieuwe milieu-vriendelijke producten van Magma 2000.

Met deze producten krijgt uw rieten dak zijn oorspronkelijke schoonheid weer terug. Bij zware vervuiling kan afkrabben alsnog wenselijk zijn, maar daarna kan door coating worden voorkomen dat uw dak binnen afzienbare tijd weer vervuild is.